Hypnose og hypnoterapi hos Helle Fæster

Hypnose

Hvad er hypnose? Skal man tro på det?
Ja, for hypnose har ikke noget med tro og overtro at gøre.

At være i hypnose kan bedst beskrives som at befinde sig et sted mellem vågen og sovende tilstand. Det er en naturlig tilstand, som vi alle kender og alle kan guides til bevidst at gå i denne meget behagelige tilstand.

Du skal have en idé eller tanke om, at der er en mulighed for at leve uden det problem du ønsker at få løst.
For når du har det – er du klar til ændring!

I hypnosen sker der en ændring af din opmærksomhed. Du flytter interessen fra det, der sker omkring dig, til det, der sker inden i dig, i sindet og kroppen. Dit ubevidste siger JA til at samarbejde, når du giver det mulighed for det.

Du kan ikke i hypnose påvirkes til noget, som du ikke vil. Dit bevidste sind følger hele tiden med i behandlingen – opmærksomt, men i baggrunden. Du hører alt, du kan tale og huske det hele bagefter.

Forstil dig, at det er ligesom ”at falde i staver” eller sammenlign det med den tilstand du er i lige før du falder i søvn!

Mange mener det er noget mystisk – er lidt bange, men også lidt nysgerrige og spændte, men hvad er det egentlig og hvad kan man bruge det til?

Der findes overordnet tre måder at bruge hypnose på:

Som dyb afslapning – fysisk og mentalt uden terapeutisk arbejde – eliminerer ophobet stress og uro.

  1. Suggestion – forslag og ideer til det underbevidste om at forestille sig ting eller løse et problem. Dette bruges især til vaner og uhensigtsmæssige tankemønstre – hvor der ikke umiddelbar er nogen bagvedliggende årsag.
  2. Hypnoterapi – hvor problemet løses aktivt under hypnose og integreres på en ny og konstruktiv måde i dig. Du er i dyb hypnose og deltager aktivt i problemløsningen. Dette benyttes hvor du føler dig såret, ked af det, vred, afvist m.m. – der hvor der ligger kraftige følelser bagved.

Hypnose vil ikke få dig til at gøre noget du ikke normalt ville gøre i vågen tilstand!
Det er ikke muligt at hypnotisere nogen mod deres vilje!

Du kan kun hypnotiseres hvis du ønsker det! Forstil dig at du bestiller tid til rygeafvænning, men dybest set ikke ønsker at stoppe – det vil aldrig lykkes – jeg kan ikke gøre noget mod dit inderste ønske. 

Det jeg gør er, at få dig til at koble den venstre hjernehalvdel fra, den rationelle, logisk tænkende del, der hele tiden siger: ”Det kan ikke lade sig gøre! – Det har jeg prøvet! – Det duer ikke! – Det kan jeg ikke! – Det går aldrig! men derimod giver plads til den kreative og umiddelbare højre hjernehalvdel, der er modtagelig for alt hvad du ønsker skal ske og som siger: Ja, jeg kan!